Ads 468x60px

понеділок, 29 лютого 2016 р.

Розрахунок балів ЗНО з історії України


 Які саме завдання чекають на ЗНО і як рахуватимуть бали за кожне з них

Історія України – другий за популярністю предмет на ЗНО, поступається лише українській мові та літературі. На ЗНО з української зараз зареєструвалися 110 714, на історію України – 79 654. На вибір випускника результат з історії України або математики зараховують як шкільний випускний іспит – ДПА. Тож розрахунок балів ЗНО цікавить переважну більшість абітурієнтів.

В тесті ЗНО буде тільки один бланк, в ньому - 60 завдань. На виконання роботи учасник ЗНО отримує 150 хвилин.
У зошиті з тестами зібрані завдання 4 типів. Бали за них нараховують залежно від складності самого завдання і повноти виконання.
Щоб не розгубитися під час тестування і підготуватися до запитань, варто розібратися: як відбуватиметься підрахунок балів ЗНО з історії України.
ЗАВДАННЯ 1–23, 31–53
Це завдання з вибором однієї правильної відповіді. До кожного запитання є 4 варіанти відповіді, правильний - 1. Щоб виконати, треба правильно обрати і позначити відповідь у зошиті.
Можна отримати 0-1 бал: 1 - якщо вказано правильну відповідь, 0 – якщо вказано неправильно, вказано більше однієї відповіді або взагалі нічого не позначено.
ЗАВДАННЯ 24–26, 54–56
Завдання на встановлення відповідності, ще називають – на встановлення «логічних пар». У кожному запитанні є дві колонки, дані в яких позначено буквами і цифрами. Треба правильно об’єднати, утворити «логічні пари» між буквою і цифрою. Щоб виконати завдання, роблять позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 4) і колонок (букви від А до Д).
Оцінюється в 0-4 бали: по 1 балу за кожну правильно встановлену відповідність, 0 - якщо не вказано жодної правильної «логічної пари» або відповіді на завдання не вказано.
ЗАВДАННЯ 27, 28, 57, 58
Слід визначити правильну послідовність. У завданні наведено перелік подій, позначених буквами. Їх потрібно розташувати в правильній послідовності й об’єднати першу подію з цифрою 1, другу – 2, третю – 3, четверту – 4. Завдання виконане, якщо учасник ЗНО зробив правильні позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 4) і колонок (букви від А до Г).
Можна отримати 0-3 бали: 3 – якщо правильно вказано всю послідовність, 2 – якщо правильно обрано першу подію та останню, 1 – якщо правильною є перша або остання події, 0 – якщо вказано неправильну відповідь або позначок взагалі немає.
ЗАВДАННЯ 29, 30, 59, 60
Завдання з короткою відповіддю множинного вибору - вибір 3 правильних відповідей із 7 запропонованих варіантів. У завданні є запитання і 7 відповідей до нього. Правильні з них – 3. Щоб виконати завдання, треба вибрати і записати правильні відповіді.
За виконання можна заробити 0-3 бали: по 1 балу за кожну правильно вказану відповідь із трьох можливих, 0 - якщо не вказано жодної правильної відповіді її не надано.
Порядок написання цифр – довільний, це не впливає на оцінку.
ЯК ПЕРЕВЕСТИ БАЛИ ЗНО
Щоб набрати максимальну кількість балів, треба правильно виконати всі завдання тесту ЗНО. Тоді учасник отримає 94 бали. Щоб порахувати бал ДПА з історії України, треба сумувати тестові бали із завдань з періоду ХХ – початок XXI століття, у зошиті це запитання під номерами 1-30. Тут максимальна кількість балів дорівнюватиме 47. Перевести тестові бали в оцінку для шкільного атестату, яку виставляють за 12-бальною шкалою, можливо після оприлюднення таблиці переведення балів. Це відбудеться після перевірки всіх завдань, адже принцип формування такої таблиці – рейтинговий. Детально про систему переведення балів в оцінку ДПА читайте тут.
Якщо результат тесту використовуватимуть для вступу до вузу, його треба перевести в шкалу 100-200 балів, саме таким його виставлять у сертифікат ЗНО. Для такого переведення теж складають рейтингові таблиці. Приблизно уявити, як це виглядає, можна за таблицями переведення балів 2015 року.


Джерело: https://www.eduget.com

8 коментарі:

  1. Дякую .Знадобитися у майбутньому.

    ВідповістиВидалити
  2. Завжди, будь-ласка. Тепер Ви знаєте до чого слід готуватись.

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую. Ви робите дуже корисну справу. Здоров'я Вам та натхнення!

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую за підтримку, я стараюсь.

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую за дійсно корисну інформація .
    Тепер я знаю на що потрібно більш всього звертати увагу на ЗНО з ісьорії україни.

    ВідповістиВидалити
  6. Ще є час, готуйся старанно і удачі на ЗНО!

    ВідповістиВидалити

 
Blogger Templates