Ads 468x60px

суботу, 6 лютого 2016 р.

ЛЕГІОН. Хроніка Української Галицької Армії (УГА) 1918-1919 рр. (відеоматеріали для уроків історії, 10 клас)

"Легіон. Хроніка Української Галицької армії 1918-1919" - це новий погляд на УГА. Документально-ігровий фільм знятий яскраво, динамічно, відверто. Неоднозначна історія тих років показана з точок зору всіх сторін-учасиць - цей баланс допоможе поглянути на події 1918-1919-х по-новому. Сюжетна лінія створена на основі спогадів очевидців.
Режисером стрічки є Тарас Химич, відомий документальними фільмами у стилі Discovery, присвяченим "першим совітам" на Західній Україні ("Золотий вересень: хроніка Галичини"), проголошенню незалежності Карпатської України ("Срібна Земля") та боротьбі Української Повстанської армії ("Хроніка УПА: 1942-54").

Автором сценарію є кандидат історичних наук Олександр Пагіря.

7 коментарі:

  1. Дякую, Аліна Михайлівна за цікавий матеріал. Я розміщу посилання на цей фільм у групі мого класу.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую вчителю Аліні Михайлівні за цей фільм. Для формування національної самосвідомості наших учнів-майбутнього України -цей матеріал важко переоцінити! Але я хочу подякувати особисто і за те, що завдяки вашому блогу я ознайомилась з цінними історичними матерілами, побачила те, що від нас приховували десятиріччями.Це одна із славних сторінок нашої країни, і забувати про це ми не маємо права.

    ВідповістиВидалити
  3. Мені дуже приємно, що Ви подивились цей фільм. На мою думку, сьогодні саме вчителі історії несуть відповідальність за формування в учнів почуття патріотизму і гордості за Україну.Ми повинні використовувати подібні відео на уроках, позакласних заходах.

    ВідповістиВидалити
  4. Сподіваюсь, Вашим учням сподобається. Після перегляду можна провести обговорення фільму. Було б цікаво послухати враження дітей.

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую за цікавий та захоплюючий фільм)

    ВідповістиВидалити
  6. Дякую, що подивились і я рада, що фільм Вам сподобався.

    ВідповістиВидалити

 
Blogger Templates