Ads 468x60px

пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

МОН скоротило термін вступної кампанії

Перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун на брифінгу заявила про те, що вступна кампанія 2016 року триватиме з 11 до 27 липня.
На думку пані Совсун, це не повинно призвести до появи черг в приймальній комісії, адже останніми роками через демографічну кризу зменшилася кількість абітурієнтів. Крім того очікується, що абітурієнти будуть подавати більше заяв в електронному вигляді, повідомляє Укрінформ.

Для тих абітурієнтів, які вступають на спеціальності, де передбачено проведення співбесіди або творчих конкурсів, прийом документів триватиме до 20 липня, а зарахування на місця державного замовлення буде здійснюватися до 6 серпня.
Заступник міністра також зауважила, що в цьому році при зарахуванні на бюджет діє система, коли абітурієнт самостійно визначає пріоритетність кожної з 15 заяв до ВНЗ. За її словами, цьогоріч буде збільшено кількість вищих навчальних закладів, куди можна буде подати вступні заяви, але обмежується кількість спеціальностей, які може вибрати абітурієнт.

3 коментарі:

  1. Дуже важлива інформація. Та чи не забагато нововведень для цьогорічних випускників?

    ВідповістиВидалити
  2. Добре, що хоча б, англійську мову зробили необов'язковою на ЗНО. Пам'ятаю цей шок батьків і учнів. Англійську мову потрібно серйозно вивчати роками, а не поспіхом перед ЗНО.

    ВідповістиВидалити

 
Blogger Templates