Ads 468x60px

середу, 23 березня 2016 р.

Семінар «Впровадження хмарних сервісів у навчально-виховний процес ЗНЗ як показник розвитку неформальної освіти в Україні»

У столиці обговорили питання впровадження хмарних сервісів у навчально-виховний процес ЗНЗ як показника розвитку неформальної освіти в Україні.

Під час виставки «Сучасні заклади освіти-2016», що проходила у Києві, в рамках Всеукраїнського проекту «Cloud services in education», відбувся семінар «Впровадження хмарних сервісів у навчально-виховний процес ЗНЗ як показник розвитку неформальної освіти в Україні».
У заході взяли участь понад 60 представників експериментальних майданчиків України. Відкрили захід науковий керівник проекту Литвинова С.Г., завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України та Коршунова О.В., завідувач сектору цифрової грамотності відділу неформальної та інформальної освіти для дорослих Інституту модернізації освіти.
У своїй доповіді керівник проекту деталізувала роботу майданчиків, акцентувала увагу на реалізації завдань, зокрема, використання системи персоналізованого навчання OneNote Classroom, корпоративної мережі Yammer, формування сховища навчальних матеріалів, використання сервісів Sway, Power BI, OneNote для спільної та корпоративної роботи.
Досвідом роботи впровадження хмарних сервісів поділилися вчитель інформатики ЗОШ №35 м. Вінниці Стромило Іван, вчитель хімії гімназія №7 м. Одеси Бобряк Людмила, вчитель математики НВК №240 м. Києва Мірошниченко Наталя, директор ДЛІТ м. Дніпропетровська Григор’єв Сергій, психолог НВК №10, м. Хмельницький Леся Янковська та ін. За їх виступами можна було простежити не тільки персональну інноваційну діяльність окремих освітян, а і діяльність їх педагогічних колективів,  успішне впровадження хмарних технологій в усі предметні галузі та управлінську діяльність загальноосвітніх навчальних закладів учасників експерименту.
В обговоренні проміжних результатів Всеукраїнського експерименту активну участь  брали учителі Оболонського району м.Києва, зокрема Сіра Л.І., заступник директора СШ №214; Кожевнікова Н.В., заступник директора гімназії «Оболонь»; Білоцерковець А.М., заступник директора СШ №239; Уманець В.О., вчитель інформатики НВК №240; Ісаєнко І.А., заступник директора СШ №14, Дольнік Н.О., вчитель французької мови СШ №20 та інші.
Про здобутки з використання Office365 розповіли Касатова Ольга (СШ № 8, м. Лисичанськ; Воротинцева Любов (Красноармійський НВК, Донецької обл.); Марущак Вікторія (Летичівський НВК, Хмельницької обл.).
Практика використання Office365 – питання, що поєднало вчителів України, забезпечило єдине інформаційне середовище сучасного освітнього закладу.
За інформацією Інституту модернізації змісту освіти 

1 коментарі:

  1. Використання хмарних сервісів в освіті - це великий крок вперед у розвитку навчально - виховного процесу. Сучасний вчитель повинен йти в ногу з часом і постійно вдосконалюватися. Добре, що проходять подібні заходи, які дають змогу поділитися досвідом.

    ВідповістиВидалити

 
Blogger Templates