Ads 468x60px

понеділок, 18 квітня 2016 р.

Найкращим вчителям історії України презентували перший посібник «Медіаграмотність на уроках суспільних дисциплін»

17 квітня 2016 року під час третього туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінації «Історія» було презентовано перший в Україні посібник для  для вчителів «Медіаграмотність на уроках суспільних дисциплін» (за ред. В. Іванова, О. Волошенюк, О.Мокрогуза, К.: Центр вільної преси, Академія української преси, 2016, 201 с.).


Сьогодні ми досить часто  зустрічаємося з ситуацією, коли намагаються упереджено подати історичні події через медіа. Академія української преси (АУП), за підтримки програми МАТРА Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів, запелювала до царини суспільних дисциплін, яка найближче знаходиться до новітньої історії. Було створено і видано посібник «Медіаграмотність на уроках суспільних дисциплін».  Сьогодні медіаграмотність –  це життєво необхідна навичка, якою має володіти кожна особистість, яка спілкується  з медіа. Українське суспільство сьогодні потребує ширшого вироблення навичок формування медійної та інформаційної грамотності в умовах пропагандистсько-психологічних війн. Завдяки  новому посібнику педагоги матимуть змогу дізнатися, як навчити учнів знаходити потрібну інформацію і переконуватися в її достовірності, як відокремлювати пропаганду від фактів, фільтрувати інформацію в ситуаціях конфлікту та багато іншого.
Раїса Іванівна Євтушенко, головний спеціаліст Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОНУ, член Центрального оргкомітету всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2016», охарактеризувала зміст цього посібника. Це перша спроба в Україні інтеграції медіаграмотності у викладання суспільних дисциплін. Посібник рекомендовано Міністерством освіти і науки України.
Один з авторів і наукових редакторів посібника став завідувач кафедри методики викладання суспільних дисциплін Чернігівського ОІППО імені К.Д.Ушинського Олександр Петрович Мокрогуз, який зупинився на методичних особливостях посібника. Він зауважив, що це ще один вагомий крок у напрямі впровадження медіаосвіти в школу.
Характерною рисою цього посібника є можливість завантаження електронної версії на сайті АУП http://www.aup.com.ua/upd/mo.pdf.
АУП радо надасть примірники викладачам середньої та вищої школи, медіаосвітянам, дослідникам медіа, кіномистецтва та бібліотекам. Звернутись за примірником ви можете за адресою: info@aup.com.ua, тел.: (+38 044) 223 73 11.

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Blogger Templates